Известие

Collapse
No announcement yet.

Няма мощност 1.9td

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няма мощност 1.9td

Здравейте,
    Наскоро се сдобих с Alfa Romeo 146 1.9td - 97г.
    Има си доста забележки, но я взех на добра цена.
    Имам следните проблеми...
    Турбото като че ли въобще не работи, колата няма никаква мощност нито на ниски нито на високи обороти.
    Днес успях да извадя маркуча от възд. ф-р към турбината и проверих луфта на турбината.
    Има само радиален луфт и то не е кой знае какъв не се опира по "черупката"
    Помагайте къде да търся проблема.
    Дали е управлението на турбината или някъде по пътищата ?
    Установих че и ЕГР е шунтиран. Откачено му е вакуумчето и една тръба точно над него е срязана на 2 ??? Много странно ми се видя, но така и не разбрах какво прави тази тръба. Намира се точно под смукателния колектор и тръгва някъде от клапанчето на ЕГР и отива към турбината.

Благодаря предварително на всички отзовали се!

Поздрави Мартин!

Една диагностика в случая може много полезни насоки да даде.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Този мотор май няма никаква електроника по него та да му се прави диагностика...
      Говорим за TD не JTD

Comment

Установих че проблема не е в турбо пътищата.
        Като сложа ръка пред входа на турбината ме засмуква яко и маркучите до кулера и обратно се смачкват...
        Остава нещо по управлението на турбината, пробвах да бутна клапана с ръка ама не мърда. Незнам дали е блокирал, а и нз как да сваля само него без да свалям цялата турбина за да го проверя. Другото което ме съмнява е че колата беше с някъв съмнителен спортен филтър панел... които изглежда доволно задръстен. Ще го заменя с обикновен да видя дали ще тръгне колата.

Поздрави!
        Last edited by marto181; d.m.y г., 21:27.

Comment

Изпери си панелния и го омасли + покарай с няква добавка за чистене в нафтата

Comment

Проблема решен...
            Оказа се от въздушния филтър. Сега върви доволно и турбината се чува.
            Само дето след 3.5к. Оборота малко пушляви...

Comment

Здравейте отново,
              За да не пускам нова тема ще питам тук..
              Трябва ли да се внимава с нещо при смяната на горивен филтър? Трябва ли да се пълни с нафта преди да се навие? И може ли да се напълни с нафтата от стария филтър? Как може да се продухат маркучите до резервоара без компресор и ще попречи ли това на запалването след това?

Благодаря предварително!

Comment

Първоначално публикувано от marto181 Покажи съобщение
                Здравейте отново,
                За да не пускам нова тема ще питам тук..
                Трябва ли да се внимава с нещо при смяната на горивен филтър? Трябва ли да се пълни с нафта преди да се навие? И може ли да се напълни с нафтата от стария филтър? Как може да се продухат маркучите до резервоара без компресор и ще попречи ли това на запалването след това?

Благодаря предварително!
                1.Смяната е елементарна,няма какво да сбъркаш.
                2.Напълни го с чиста нафта,после на място го допълни преди да завиеш тръбичката която отива към ГНП-то.
                3.Вместо да продухваш,извади сондата от резервоара и изчисти както си трябва.
                Alfa 155 1.9TD '97 EX
                Alfa 166 2.4 JTD EX
                Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Тя цялата конзола ли се сваля ?
                  Аз мислех че се развива там както си е на място без да разкачаш тръбички и маркучи ?

Comment

Първоначално публикувано от marto181 Покажи съобщение
                    Тя цялата конзола ли се сваля ?
                    Аз мислех че се развива там както си е на място без да разкачаш тръбички и маркучи ?
                    При мен няма място и я свалям цялата.
                    Alfa 155 1.9TD '97 EX
                    Alfa 166 2.4 JTD EX
                    Alfa 156 2.4 JTD

Comment

То и при мен няма много място ще видя как ще стане, но ще го сменя.
                      Вече съм го купил само време ми трябва...

Comment

Днес смених горивния филтър и изчистих цедката на резервоара бих казал че вървенето в ниските доста се подобри...

Comment

Working...
                        X